Τεχνοτροπίες για τοίχους με προσωπικότητα!

Ονομάζομαι Σίβυλλα Αναγνωστοπούλου και είμαι συντηρήτρια εσωτερικών χώρων. Σπούδασα συντήρηση παλαιού ξύλου και επιχρύσωση στη Φλωρεντία στην σχολή “Palazzo Spinelli”. Κατά τη διάρκεια της τετράχρονης παραμονής μου στην Ιταλία, απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στο εργαστήριο του Adriano Barbieri, ενός απ´τους πιο καταξιωμένους συντηρητές της βόρειας Ιταλίας, ενώ παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια τεχνοτροπιών σε τοίχους αλλά και συντηρήσεις παλαιότερων επιτοίχιων τεχνικών. Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 1996 εγκαινίασα το δικό μου εργαστήριο συντήρησης επίπλων, αλλά σταδιακά, υπερίσχυσε το πάθος μου για τις τεχνοτροπίες σε τοίχους. Σήμερα λοιπόν, ασχολούμαι αποκλειστικά με τις τεχνοτροπίες αυτές, δημιουργώντας συνεχώς καινούργιες συνθέσεις. Όταν ένα έργο μου αγγίξει την τελειότητα όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, τότε νιώθω σαν σχεδιάστρια μόδας. Ο τοίχος μου είναι ντυμένος με … υψηλή αισθητική!

Υλικά – Διαδικασία – Επεξεργασία

Τα υλικά που χρησιμοποιώ για τις τεχνοτροπίες μου είναι πολλά. Τα βασικά υλικά είναι μεταξωτά υφάσματα, δαντέλες, κρύσταλα και ζωγραφισμένα χαρτιά. Πριν από αυτά, ως βάση, χρησιμοποιώ απομίμηση travertine, stucco Veneziano, φύλλα χρυσού, μπρούτζου και ασημιού. Για να δέσουν όλα αυτά όμως μεταξύ τους, απαιτούνται πολλά ακρυλικά χρώματα, αμέτρητες σκόνες αγιογραφίας και φυσικά, άφθονο βερνίκι για το τελείωμα.

Εικονική προσομοίωση με τη χρήση τεχνολογίας για ακόμα πιο ρεαλιστική προσέγγιση

Οταν το δείγμα τελειώσει, μου αρέσει να το χρησιμοποιώ για φόντο σε ένα φανταστικό εσωτερικό η εξωτερικό χώρο που κατασκευάζω στον υπολογιστή με την βοήθεια, φυσικά, ειδικών τεχνικών και προγραμμάτων. Έτσι και εσείς, με την βοήθεια της προοπτικής, μπορείτε να το αντιληφθείτε καλύτερα.

Custom ταπετσαρίες με τη δική σας “υπογραφή” – Μια πιο προσιτή λύση με τη δική σας προσωπικότητα

Για εσάς που θέλετε να ανανεώνετε το σπίτι ή το κατάστημα σας πολύ συχνά, θα μπορούσε ο τοίχος σας να ντυθεί με ταπετσαρία που θα εχει αντιγράψει ένα δείγμα ειδικά φτιαγμένο για εσάς. Η ταπετσαρία είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί μια καινούργια. Αισθητικά δεν αντιστοιχεί βέβαια στην ομορφιά του χειροποίητα φτιαγμένου τοίχου, είναι όμως ένας πολύ καλός αντικαταστάτης.